У Польщі підтвердили перший випадок віспи мавп

У Польщі підтвердили перший випадок віспи мавп, повідомив у п’ятницю міністр охорони здоров’я Адам Недзельський.

Пацієнт перебуває на ізоляції в стаціонарі, місце його госпіталізації у відділенні не уточнюють.

У нас було близько 10 підозр на віспу мавп, зразки перевіряються. 10 червня — це день, коли у нас перший випадок, — сказав глава МОЗ під час прес-конференції, організованої в Медичному університеті Лодзі.

Речник МЗ Войцех Андрусевич повідомив, що пацієнт перебуває на ізоляції в лікарні, з ним провели епідеміологічну бесіду. У міністерстві не повідомляють деталі пацієнта та місця його госпіталізації.

Віпа мавп — рідкісне інфекційне захворювання
Вірус мавпячої віспи вже дійшов до західних сусідів Польщі — у Німеччині зафіксовано перші випадки зараження. У першій половині травня Британське агентство охорони здоров’я (UKHSA) повідомило, що у Великобританії зафіксовано перший з 2019 року випадок зараження вірусом. Експерти відзначають, що віспа мавп нелегко поширюється між людьми. Тим часом все більше країн повідомляють про збільшення кількості випадків

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.