В реєстрі членів незаконних збройних формувань — більше 2 млн записів

Про це повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко в репортажному інтерв’ю Ірпінь-Гостомель, Київська область)

В реєстрі членів незаконних збройних формувань — більше 2 млн записів

У перші дні після звільнення ми збільшили тут присутність працівників поліції, не тільки з Київської області, а й з інших регіонів України. Щоб підсилити слідчо-оперативні групи й одночасно щоб усі поліцейські побачили, які жахіття відбувалися на цій території.

Більше ніж 170 приміщень, де розміщувалася поліція, зруйновано або пошкоджено. Крім того, понад 100 підрозділів були в окупації чи облозі. На даний час відновили роботу близько 30 підрозділів поліції на деокупованій території України, більше 70 ще знаходяться в окупації.

Поліція втратила і величезну кількість автотранспорту, який теж треба зараз поновлювати.

Коли ще ворог перебував тут, ми частинами заходили на певні території, щоб або евакуювати людей, або мати інформацію щодо знаходження людей, де це було відносно безпечно. Потім було зруйновано всі мости, і ми вже не могли сюди зайти, а місцеві жителі вже не могли вийти.

А коли російські війська відступили, то спеціальні підрозділи спочатку зачистили місто, потім зайшли вибухотехніки, бо практично все було заміновано, люди до нас зверталися з проханнями перевірити будинок чи квартиру.

Потім працювали слідчі, криміналісти, оперативники, — вони почали відпрацьовувати місто, яке вже практично було вимерлим.