Іноземцям важко зрозуміти, чому ми просимо гуманітарну допомогу, коли в Києві так багато люксових авто, — Георгій Сандул

Волонтери з інших країн намагаються дуже допомагати українцям. Водночас, їм дивно бачити в Україні так багато дорогих маєтків та автомобілів.

Іноземцям важко зрозуміти, чому ми просимо гуманітарну допомогу, коли в Києві так багато люксових авто, — Георгій Сандул

Про це під час прямого ефіру на i-ua.tv повідомив Георгій Сандул, громадський діяч, правник ГО «Трудові ініціативи».

«Кажуть, що бізнесу зараз важко. Малому і середньому — так. А олігархічному? Ми ж бачимо ці дорогі автівки та маєтки, які використовують вони разом з держчиновниками і які кидаються всім в око.

До нас зараз приїжджають волонтери з інших країн. Вони ходять по центру Києва і бачать люксові автомобілі. Вони не можуть зрозуміти, чому ми транслюємо їм, що у нас нічого немає. І що нам треба прислати ще дві коробки підгузок, наприклад.

Нам важко їм пояснити, чому прості громадяни стоять з простягнутою рукою, а всі багатства є. Але вони не у доступі для суспільства", — поділився думкою гість програми.

На думку Георгія Сандула, навіть на великих українських підприємствах, які виробляють речі для обороноздатності країни, є величезні затримки по заробітній платі. Навіть цьому сектору не допомагають, запевняє експерт, що вже про інші говорити?

В Україні ввели поняття «призупинення трудового договору». Формально робітник не звільнений, але заробітну плату не отримує. А потім, як сказано у законі, з репарацій росії їм виплатять заборгованість.

«Це нонсенс, бо людям треба за щось жити зараз, а не в далекому майбутньому. Страждають прості робітники заводів та фабрик, а не власники люксових авто. Як це пояснювати іноземним волонтерам? Питання нелегке», — підсумував громадський діяч.