Генерал розповів, як відбуватиметься звільнення Херсона

Труднощі полягають у тому, що бої на півдні України перейшли у позиційний характер, «там пристріляно кожну ділянку і все заміновано». Але, незважаючи на це, вважає генерал, ЗСУ точно звільнять Херсон.

Генерал розповів, як відбуватиметься звільнення Херсона

Така ситуація, з іншого боку, робить неможливим і наступ росіян саме на Миколаїв.

«Ми трошки втратили дуже важливого оперативного часу і дали їм можливість трохи зміцнитися. Там зараз дуже добре налаштована робота деяких окремих підрозділів, які монотонно, щодня б'ють по важливих точках, тим самим деморалізують людей. Скажу як є: якби у нас було достатньо сил і засобів, яких у нас, на жаль, не вистачає (техніка, озброєння, артилерія, ППО, підтримка з повітря), якби ми розігналися, повірте, що вони б зупинилися вже за Керченським мостом», — сказав він.

Оборона росіян на Херсонському напрямку — «оборона боягузтва».

«Так, вони заливають бетоном. Але повірте, що коли піде масований наступ, контратака, вони всі побіжать. Тому що вони невмотивовані. У них немає ні бажання, ні мотивації. Їх туди загнали батогами та змусили воювати. Нас ніхто не змушував воювати, ми відбиваємо свій дім. У нас іншого варіанту немає, у нас Батьківщина одна й іншу нам ніхто не дасть», — додав генерал.