Найголовніша задача українців зараз — це консолідація нації, — Олена Скоморощенко

Зараз ми ведемо війну за наші території, людей, історію. Але найголовніше, ми воюємо за майбутнє. Війна ведеться на знищення українців, тому ми боремось за наше існування.

Найголовніша задача українців зараз — це консолідація нації, — Олена Скоморощенко

Таку думку висловила під час прямого ефіру на i-ua.tv доктор філософії Олена Скоморощенко.

«Важливо мати проект і він у нас досить успішний. Сьогодні українці мають свій геополітичний і цивілізаційний проект. За це можемо не хвилюватись. До речі, на відміну від московитів, які його взагалі не мають, тому що вони якраз переживають його крах і, вочевидь, мають потребу в іншому.

Але для того, щоб він спрацював, треба не допустити тих подій, що стались у 17 столітті. Тоді Хмельницький почав обслуговувати старшину (той прошарок, до якого належав сам) коштом власного народу. Тоді він втратив підтримку українців", — зауважила пані Олена.

На її думку, без підтримки народу ні про яку перемогу не може йти мова. Тому зараз найголовніша задача — консолідація нашого народу. Після перемоги, вважає доктор філософії, ми повинні розпочати своє соціальне творення. А також, продемонструвати, що ми сильна нація, з якою треба рахуватись. До речі, вже зараз Україна починає лякати Францію та Німеччину, бо якщо повстанемо, зміниться геополітика у Європі.