Україна отримає статус кандидата на членство в ЄС цього тижня

27 країн-членів Європейського Союзу мають намір офіційно надати Україні статус кандидата вже цього тижня. На зустрічі послів ЄС у понеділок ніхто не виступав проти цього рішення.

Україна отримає статус кандидата на членство в ЄС цього тижня

Блок також має намір підтримати думку Єврокомісії щодо надання статусу кандидата Молдові, а також Грузії, якщо вона спершу виконає конкретні додаткові умови, зазначають джерела на умовах анонімності.

«Цей статус є особливо значущим для України, яка так багато свого політичного майбутнього інвестувала у тісніші стосунки з Європою, оскільки шукає моральної підтримки у протидії російській агресії», — пише видання.

Лідери ЄС зустрінуться в Брюсселі 23−24 червня. Очікується, що саме під час цього саміту Україна офіційно стане кандидатом на членство в ЄС. Остаточне рішення про надання статусу та будь-які додаткові умови мають бути затверджені всіма державами-членами.

«Зараз настав час визнати, що майбутнє України, Молдови та Грузії лежить у ЄС. Я запрошую вас надати статус кандидата Україні та Молдові», — написав президент Європейської ради Шарль Мішель у листі-запрошенні на саміт, адресованому лідерам країн-членів ЄС.

За словами чиновника ЄС, обговорення йдуть у правильному напрямку, і статус кандидата України має бути затверджений.

Рекомендовані публікації