З мером Берліна спілкувався фейковий Кличко

Чоловік на екрані був схожий на справжнього Віталія Кличка. Але це був не він. Керуючий мер Берліна Франціска Гіффі спілкувалася в п’ятницю шахраєм, який видавав себе за мера Києва.

З мером Берліна спілкувався фейковий Кличко

За словами співрозмовників, розмова відбулася на відео. На знімку, отриманому Tagesspiegel, зображена людина, схожа на мера Києва Віталія Кличка.

Речниця повідомила Tagesspiegel, що шахрай запитав про ситуацію в Берліні та про турботу про біженців. Потім з’явилися питання, які виявилися «підозрілими».

Зокрема, пранкер перейшов до теми соціальних виплат для українських біженців і попросив вжити заходів щодо заохочення молодих хлопців повертатися в Україну воювати. Також співрозмовник бургомістерки Берліна попросив підтримати Київ порадою щодо проведення ЛГБТ-параду.

Потім розмова обірвалася з технічних причин.

Керуючий мер Берліна так прокоментував процес: «На жаль, це частина реальності, що війна ведеться всіма засобами, в тому числі онлайн, щоб підірвати довіру за допомогою цифрових методів та дискредитувати партнерів і союзників України». «повідомляє, що подібний інцидент стався в Мадриді. Там ще хтось видавався за Віталія Кличка меру.

«Справжній» Кличко сказав «Bild» у п’ятницю ввечері: «Шановна Франціска Гіффі, я щойно дізнався, що ви та мер Мадрида отримали фальшивий дзвінок. Хтось видавався за Віталія Кличка, але це був не я. Кличко продовжив: «Сподіваюся, що незабаром ми зможемо поговорити по телефону через мої офіційні канали. Мені також не потрібен перекладач…»