Міла Куніс зібрала мільйони на підтримку нужденних українців

Известная актриса Міла Куніс зібрала мільйони на підтримку нужденних українців.

Міла Куніс зібрала мільйони на підтримку нужденних українців

У 1991 році, коли акторка Міла Куніс переїхала до Сполучених Штатів, її родина покинула свій дім у тодішньому Радянському Союзі. Їй було сім з половиною; вона говорила російською.

«Якби я сказав слово Україна, ніхто б не знав, де ця країна знаходиться на карті, і тому я сказав: „це виснажує“. Давайте просто зупинимося на великій червоній крапці там, і тому я казав, що я з Росії багато-багато років», — сказала Куніс Ерін Бернетт з CNN.
У лютому минулого року, коли російські війська вторглися в Україну, Куніс сказала, що знайшла нове почуття гордості за країну, де вона народилася. Вона чітко дала зрозуміти: «Я українка, яка розмовляє російською, і я виявила, що виправляю себе та своїх друзів, які теж з України».

Після вторгнення приблизно третина громадян України були змушені покинути свої домівки, а понад п’ять мільйонів шукали притулку в інших країнах.

Перегляд новин про війну сильно вплинув на Куніса. Вона сказала Бернетту: «Як мати, щоразу, коли ви бачите дітей у будь-якому аспекті шкоди, це невимовний біль, тому що все, що ви хочете зробити, — це допомогти дитині. Ось і все; це буквально все, що я хочу зробити».

Отже, Куніс та її чоловік Ештон Катчер вирішили «перепроектувати це бажання і спробувати знайти найпродуктивніший спосіб допомоги», — сказала вона.

Разом вони шукали способи допомогти людям, які страждають. Вони вирішили зібрати гроші та допомогти забезпечити біженців житлом та припасами.

Вони співпрацювали з GoFundMe.org, яка створила технічну структуру для прийому пожертв за кілька годин.

Куніс і Катчер назвали свою кампанію Stand With Ukraine і запустили її на початку березня з метою зібрати 30 мільйонів доларів. Пара пожертвувала 3 мільйони доларів у відповідні кошти. Всього через два тижні вони перевищили свою мету, а у відео сказано, що 65 000 людей зробили внесок.

На сьогодні «Stand with Ukraine» зібрав понад 36 мільйонів доларів, а пожертвування зробили понад 75 тисяч людей. Куніс каже, що ця кампанія не лише допомагає народу України, а й дає змогу залучити прихильників у всьому світі.


Джерело: CNN

Рекомендовані публікації