Український народ повинен тиснути на владу — це наша відповідальність

Тиск на владу — одна із форм взяття участі в управлінні державними справами. Це передбачено статтею 38 нашої Конституції.

Український народ повинен тиснути на владу — це наша відповідальність

Про це у прямому ефірі на каналі i-ua.tv розповів Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«Обов'язково треба тиснути на владу. Це передбачено 38 статтею нашої Конституції. Тиск на владу — це одна із форм взяття участі в управлінні державними справами. Сюди входять і петиції, і демонстрації і звернення від громадян. В Україні багато хто намагався чинити тиск на чиновників, але це були дрібні групи активістів.

На жаль, те що люди не збирались активно, як під час Помаранчевої революції чи Революції Гідності, дало право Порошенку змінювати нашу Конституцію під час дії воєнного стану, який почався ще в лютому 2014 року", — зауважив гість програми.

Віктор Шишкін вважає, що український народ має пам'ятати, що у нього є не тільки права, а й обов'язки. Якщо ми вибрали собі таку владу, то наш обов'язок — її контролювати, а не тихенько відсиджуватися.

«В 2010 ми обрали Януковича. Це теж наша відповідальність. Адже це рішення призвело до трагічних подій в країні», — зазначив експерт.