В Україні ми займаємось корупцією, адже так сформована система виживання, — геополітик

Українців поставили в такі умови, коли людина не може займатись своїм розвитком. Адже, кожного дня треба працювати на виживання в такій ситуації.

В Україні ми займаємось корупцією, адже так сформована система виживання, — геополітик

Про це у прямому ефірі на i-ua.tv заявив геополітик, автор книги «Геополітика України» Юрій Буздуган.

«Ми займаємось корупцією. Це інструмент виживання. Нас поставили в такі умови, коли ми займаємось виключно боротьбою за існування. В Україні побудована таким чином система, що без корупції ти не проживеш. І ця система стає все більш жорсткою.

Наприклад, сьогодні в Україні приблизно 10 мільйонів людей потребують роботи. І до війни було важко, а нині — ще гірше. Що треба робити, щоб люди отримали роботу? Треба створювати робочі місця. У нас є купа роботи, яку треба зробити під час війни. Ми маємо випускати танки, ракети. Де це все? А можемо ж залучити працівників до цього процесу", — зауважив гість програми.

На думку геополітика, уряд не працює в цьому напрямі. Вони приймають закон, згідно з яким в Україні вводиться 12-годинний робочий день. Тобто, хто має роботу — працює ще більше. А той, хто немає — залишається без роботи.

«Замість того, щоб розділити на двох працівників по шість годин, люди працюють ще більше. Але не завжди отримують при цьому підвищення зарплатні. Тобто, і одні, і інші живуть у режимі виживання. Часом навіть жорсткіших, ніж створює ця війна», — підсумував Юрій Буздуган.