800 компаній США хочуть виготовляти зброю для України

800 компаній Сполучених Штатів об’єдналися у бажанні допомагати Україні та виготовляти для неї зброю, щоб боротися з російською агресією.

800 компаній США хочуть виготовляти зброю для України

Про це повідомляє CNN з посиланням на своє джерело у Міністерстві оборони США.

До Пентагону надійшло близько 1300 пропозицій від 800 компаній, які хочуть допомогти Україні у знищенні російських окупантів та заявили про готовність розробляти для українців інноваційну зброю та інші комерційні можливості.

За інформацією журналістів, Міноборони США найближчими тижнями вирішить, які саме ідеї будуть використовуватися та підуть у виробництво. Мова йде про сфери про протиповітряної оборони, протитанкової, протипіхотної, берегової оборони, безпілотних літальних систем, контрбатарейної боротьби та захищеного зв'язку.

Ці ідеї шукали в рамках ініціативи Міністерства оборони щодо «виконання запитів України на першочергову безпекову допомогу» — це допоможе прискорити виробництво та наростити потужності на промисловій базі, щоб продовжувати підтримувати Україну у війні проти рф.

Нагадаємо, вчора, 30 червня, під час останнього дня саміту Північноатлантичного альянсу в Мадриді президент США Джо Байден заявив, що Україна отримає новий пакет військової допомоги, куди входитимуть й системи ППО.

За словами очільника Білого Дому, США вдалося згуртувати 50 країн, які оголосили про нову допомогу Україні. Зокрема, наша країна отримає більше 140 тисяч протитанкових систем, танки, 500 артилерійських систем, артилерійські боєприпаси, системи залпового вогню та системи ППО (протиповітряної оборони).