У Зеленського не розуміються на економіці та постійно експериментують — експерт

Люди в команді президента В. Зеленського не розуміються на економіці, та постійно експериментують. Повернення оподаткування імпорту потягне за собою здорожчання товарів та послуг.

У Зеленського не розуміються на економіці та постійно експериментують — експерт

Про це під час ефіру розповів голова ГО «Асоціація власників малого та середнього бізнесу» Руслан Соболь.

«Влада повертає оподаткування імпортних товарів, тому що це був експеримент, який провалився. Роботу економічного блоку вважаю провальною. Звісно були і спекулятивні моменти. Ми бачимо кількість авто, які заїхали в Україну до 1 липня. Проте Україна через бойові дії втратила внутрішній продукт, та завозила продукти з дружніх економік. Зокрема, з Польщі. По ціні товари були конкурентоздатні. Зараз, після повернення оподаткування імпортних товарів, кінцевий споживач заплатить за експеримент. Це потягне за собою здорожчання товарів та послуг, які ми імпортуємо в Україну», — каже Р. Соболь.

За словами експерта, люди в команді президента не розуміються на економіці, та постійно експериментують.

«На жаль, ми маємо негативні наслідки цих експериментів. Економіка багато втратила через війну, та буде втрачати далі, поки ми не зробимо кадрові висновки, щодо роботи фахівців, які керують економічним блоком в країні. Після нашої перемоги треба буде відкривати економічний фронт та розбиратися, яким чином так вийшло. Адже наша економіка не була готова до цих викликів», — резюмує Р. Соболь.