Шольц розповів, коли Путін завершить війну в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не вірить, що західні санкції змусять російського президента володимира путіна швидко завершити війну в Україні, адже він готувався до неї щонайменше рік.

Шольц розповів, коли Путін завершить війну в Україні

Про це Шольц заявив у інтерв’ю.

«Тривале планування путіна свідчить про те, що він готовий до тривалої війни… І тому він зможе продовжувати війну дуже довго», — висловив думку канцлер у відповідь на запитання, коли настане момент, що росія більше не матиме можливості продовжувати війну, коли у путіна закінчаться зброя і кошти. При цьому політик зауважив, що «цього насправді ніхто не знає».

«Він (путін) є лідером дуже великої країни, де живе багато людей, з багатьма ресурсами, і він справді веде цю жорстоку війну, і він готувався до неї дуже довго», — сказав Шольц, який вважає, що «рішення вести війну проти України було прийнято за рік до її початку або, можливо, раніше, тому що він готувався до неї».

Канцлер також зазначив, що, хоча путін цього й не визнає, він усе одно усвідомлює, що росія відчуває на собі вплив західних санкцій.

«Це справді завдає йому шкоди, і (путін) розуміє глибокий вплив наших санкцій на його економіку…», — сказав Шольц. Обмежувальні заходи, зауважив канцлер, вжито проти «не настільки розвиненої країни, яка справді потребує всіх технологій з решти світу, щоб мати подібний рівень життя та мати можливість стати частиною зростання світової економіки».

На зауваження журналістки стосовно того, що Німеччина витрачає щомісяця приблизно 2 мільярди доларів на імпорт російських енергоресурсів (приблизно стільки ж ФРН надає Україні допомоги), Шольц заперечив, що таким чином зменшує для путіна ефект від санкцій.

«Він не може нічого купити за гроші, які він отримує від нас,…він має всі ці санкції на імпорт сучасних технологій і речей, які він шукає. І це те, що (путіна) дуже розлютило», — сказав політик. До того ж, додав він, Німеччина постійно скорочує імпорт російських енергоносіїв.

Глава німецького уряду підкреслив, що санкції розроблялися таким чином, щоб шкодити путіну, і вони працюють. Він запевнив, що ФРН зараз робить реальні інвестиції в технології, в трубопроводи, в порти, але побудувати нову енергетичну інфраструктуру потребує часу.


Джерело: CBS