У Польщі почали підвищувати зарплати чоловікам-заробітчанам

Зарплати заробітчан у Польщі за останній місяць зросли на 10−15%. Щоправда, мова йде лише про чоловіків

У Польщі почали підвищувати зарплати чоловікам-заробітчанам

Роботодавці у Польщі почали підвищили погодинні ставки оплати через дефіцит чоловічої робочої сили, який сколихнув чи не кожну галузь польської економіки з початку війни. Кількість вакансій для чоловіків також постійно зростає. Лише за останній тиждень їхня кількість зросла на 40%, повідомляє Мінфін з посиланням на дані агентства Gremi Personal.

Скільки платять чоловікам у Польщі?

Якщо раніше мінімальна оплата низькооплачуваної роботи становила 16 злотих за годину, то зараз її підвищили до 17 злотих. Таким чином, мінімальна зарплата на місяць зросла на 400−500 злотих (2,6−3,3 тис. грн) — до 3800 злотих (25,1 тис. грн).

Якщо взяти середній показник, то виконуючи фізичну роботу у Польщі, чоловіки можуть заробити 4000 злотих (26,5 тис. грн), а хороші спеціалісти — від 4500 злотих (29,8 тис. грн).

Найбільше чоловіків не вистачає:

  • на підприємствах металургійної та важкої промисловості,
  • у сфері логістики,
  • на харчових підприємствах,
  • на будівництві.

«Польський ринок критично потребує роботи чоловіків. І найближчими місяцями кількість вакансій для них тільки збільшуватиметься. Тому роботодавці конкурують за тих чоловіків з України, які залишились у Польщі. А також починають рекрутувати на роботу до Польщі громадян із країн Середньої Азії», — каже директорка департаменту рекрутерів Gremi Personal Ганна Джоболда.

Читайте також


Від школи комунізму до бурси капітулізму…

(суб'єктивні роздуми про об’єктивне)

Наявність в радянській системі такого явища як професійні спілки, яке було притаманне «загниваючому заходу», досі викликає певні здивування й потребує глибокого вивчення як підґрунтя сучасних українських профспілок. Зрозуміло, що від сутності профспілкового руху тодішньою сталінсько-брежнєвською партноменклатурою була взята лишень назва і зовнішні атрибути, а за фасадом вибудовувалася «школа комунізму» з усіма ЇЇ гранями.