Українська колона вперше взяла участь в параді на День незалежності США

4 липня американці відзначають День незалежності.

Українська колона вперше взяла участь в параді на День незалежності США

В параді, який організовує Національна паркова служба США, беруть участь окрестри з різних штатів, військові підрозділи, відомі творчі колективи.

Вперше в параді в центрі столиці взяла участь і колона українців. Представники української громади розгорнули велкикй прапор України, а також прикрасили свої машини українськими та американськими прапорами.

Відкривав колону плакат з написом: «Дякуємо Сполученим Штатам за підтримку України».

«Вперше на Конституційній авеню в колоні українські прапори, марш „Ой у лузі червона калина“ і Слава Україні що 5 хвилин», — написала в соцмедіа посол України в США Оксана Маркарова.

В параді взяли участь представники танцювального колективу «Карпатія», дитячої організації «Пласт», команда посольства України в США та громандські організації, серед яких були представлені United Help Ukraine та US Ukraine Аctivists.

Маркарова висловила вдячність США за «допомогу, за дієву підтримку нашої боротьби, яка ґрунтується на цінностях свободи, незалежності, суверенітету і людської гідності — які є спільними для наших краін, і закликаємо продовжувати і нарощувати допомогу — до перемоги України, а значить і всього демократичного світу!»