Росія була не готова до сценарію розширення НАТО — експерт

Росія була не готова до сценарію розширення НАТО. Проте зараз Росія вже не є силою, яка здатна змінювати правила гри.

Росія була не готова до сценарію розширення НАТО — експерт

Про це під час ефіру заявив політолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик. «'

«Спостерігається повний баланс. З одного боку ми маємо елементи зради — обмеження на пересування та втрачання Луганської області, а з іншого боку бачимо відновлення країни та просування ЗСУ на Херсонщині. Баланс зради та перемоги забезпечує прогрес та розвиток. Ми тримаємо периметр та робимо своє домашнє завдання. Також зараз під час війни народжується нова економічна модель України», — каже Кулик.

За його словами, з Путіним треба вести перемовини мовою сили.

«Якщо цього не робити, він починає нахабніти та висувати нові претензії та вимоги. Тому Литва, демонтуючи залізничну колію до рф, йде на свідомі дії, які розглядаються росією, як провокація. В дійсності це мова сили, яка формує новий світопорядок. Тобто росія вже не є силою, яка здатна змінювати правила гри,-підкреслює Кулик.

Експерт нагадав, що будь- які військові дії проти країн Балтії, які є членами НАТО, змусять Альянс захищати ці країни. В рф це прекрасно розуміють.

«Росія була не готова до сценарію розширення НАТО. Не можна сказати, що це питання для росіян було, як сніг на голову, але вони прораховували такі варіанти. Адже знали, що Швеція може вступити в НАТО. Після того, як Швеція и Фінляндія вирішили вступити до Альянсу, реакція росії буде залежати чи будуть вони розгортати додаткові військові континенти та системи нових озброєнь. До речі, Швеція та Фінляндія отримали надновітнє озброєння від США. Країни подбали про свою безпеку», — резюмує експерт.