Голова Нацдержслужби ініціювала старт програми гендерного аудиту в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування

В умовах війни Україні вкрай важливо дотримуватися принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у публічному управлінні. На цьому наголосила Голова НАДС Наталія Алюшина під час онлайн-тренінгу «Проведення гендерного аудиту в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування».За її словами, у ключових показниках результативності, ефективності та якості діяльності держслужбовців (КРІ), які займають посади державних секретарів міністерств та керівників ЦОВВ, у поточному році передбачено проведення гендерного аудиту апаратів відомств.

"Саме тому НАДС разом із Центром адаптації державної служби до стандартів ЄС та Українською школою урядування, за підтримки Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, Мінсоцполітики та проєкту ООН «Жінки в Україні» розробили відповідну програму ґендерного аудиту в органах влади", - повідомила Наталія Алюшина.

Голова НАДС відзначила, що такі тренінги будуть проводитись упродовж всього липня і передбачають підвищення кваліфікації 350 держслужбовців із 47 державних органів.

Першими стартували вебінари для представників НАДС, Держмитслужби, Державної інспекції ядерного регулювання, Пенсійного фонду України. Мета навчання – надання публічним службовцям практичних знань щодо принципів і механізмів ґендерного аудиту, формування у них навичок інтеграції гендерних принципів у політику, стратегії, програмні документи. Нові отримані знання сприятимуть утвердженню в системі державного управління принципів партнерства, недискримінації та збалансованої участі в прийнятті управлінських рішень.

Рекомендовані публікації