Велика Британія відправить в Україну тисячі військовослужбовців ЗСУ

Британські інструктори перетворюють новобранців на бійців на передовій.

Велика Британія відправить в Україну тисячі військовослужбовців ЗСУ

Згідно з планами, за 4 місяці 10 тисяч солдат пройдуть підготовку на англійських військових базах.

Велика Британія працює над тим, щоб зробити з українських новобранців солдатів на передовій. Нові військовослужбовці, які працюватимуть у групах по 200 осіб, щодня прибувають на чотири бази в Англії. Інструктори із Великої Британії проводять програму підготовки прискореними темпами. Про це повідомляє Sky News.

Їхня мета — підготувати 10 тис військовослужбовців ЗСУ протягом чотирьох місяців, але ця кількість може збільшитися.

Минулого місяця Центр підготовки військовослужбовців в Україні зазнав ракетної атаки в той час, коли багато військових готувалися до поїздки у Велику Британію.

«Ми думаємо, що російські війська знали, що ми готуємося вирушити до Великої Британії для підготовки наших солдат, і тому завдали повітряного удару по базі», — сказав 26-річний лейтенант, який зараз знаходиться на базі у північно-західній Англії, де британські інструктори навчають приблизно 600 новобранців базових піхотних навичок.

Цього тижня тут побував Бен Воллес, міністр оборони Великої Британії та потенційний кандидат у прем'єр-міністри країни.

«Підготовка важлива, — сказав він під час візиту. — Коли ви воюєте проти Росії, потрібно бути впевненим у тому, що зможете діяти якнайкраще».

Він також зазначив, що британське Міністерство оборони може підготувати навіть більше військовослужбовців, ніж заявлені 10 тисяч. «Якщо українці попросять більше, ми будемо готові», — сказав він. На запитання, скільки саме, Воллес відповів: «Тисячі та тисячі».