Експерт розповів, як прем’єрство Ліз Трасс вплине на Україну

Після відставки Бориса Джонсона з посади прем’єра Британії, кардинально з точки зору підтримки України нічого не зміниться

Експерт розповів, як прем’єрство Ліз Трасс вплине на Україну

Про це під час ефіру заявив політолог — міжнародник Антон Кучухідзе.

«Кардинально з точки зору підтримки України нічого не зміниться. Буде продовжуватися постачання озброєння, також не припиниться гуманітарна та економічна підтримка. Треба розуміти, що курс, який взяла Британія на підтримку України, це стратегічний курс, який має двопартійну підтримку. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, влада Британії вирішила допомагати Україні для того, щоб протистояти росії», — каже експерт.

За його словами, у Великобританії є зовнішньо-політична стратегія, яка називається «Глобальна Британія», в якій росія була визначена, як загроза безпеці Великобританії, її союзникам та розвитку демократії у світі.

«Відповідно ця стратегія буде, як мінімум, реалізовуватися до 2030 року в незалежності від того, яким буде прізвище нового прем’єр- міністра. Нагадаю, що в рамках консервативної партії та в рамках уряду Джонсона був цілий пул проукраїнських політиків, які виступили для Джонсона стовпом для підтримки його активної боротьби з росією. Це міністр закордонних справ Ліз Трасс та міністр оборони Бен Уоллес. Бен Уоллес відмовився висувати свою кандидатуру на посаду прем’єра. Хоча за різними інсайдами, якраз він мав найбільшу підтримку серед однопартійців для того, щоб стати наступником пана Джонсона. Висунили багато інших кандидатур політиків, однак, одна з ключових фігур кабінету Джонсона — Ліз Трасс, яка висунула свою кандидатуру на прем’єрство. До речі, вона проводить жорстку політику проти Російської Федерації, в форматі Джонсона. Тому, якщо залишиться пані Трасс, вважайте, що проукраїнський пул зберіг свої позиції. Крім того, в рамках консервативної партії є дуже позитивні кандидати замість Джонсона для України. Тому вважаю, що підтримка нашої країни буде залишатися та навіть посилюватися», — резюмує Антон Кучухідзе.