Розпочався третій етап війни

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, що поява такої новини у публічній площі не випадкова й Україна має намір переходити до звільнення не лише Херсонської, а й Запорізької і Донецької областей.

Розпочався третій етап війни

Наказ Володимира Зеленського українським військовим про звільнення півдня України свідчить про початок третього етапу в російсько-українській війні — це контрнаступ ЗСУ та звільнення окупованих територій. Про це заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

За його словами, поява такої новини у публічній площі не випадкова й Україна має намір переходити до звільнення не лише Херсонської, а й Запорізької і Донецької областей.

«Війна перейшла вже у третій етап і якщо раніше це була фаза пасивної та активної оборони, то зараз ми говоримо про звільнення тимчасово окупованих територій Херсонської області», — заявив експерт.

Він додав, що в той же час Росія і надалі намагається просуватися на Донбасі й про жодну «оперативну паузу» з боку ЗС РФ, про яку говорять на Заході, не йдеться.

Дмитро Снєгирьов вважає, що ЗСУ хочуть завадити втілити план Росії у прокладанні сухопутного коридору з окупованого Донбасу до Криму, щоб забезпечити півострів водою, це вдасться зробити, щойно українська армія звільнить Херсонську область. Крім того, південні регіони є економічно важливими для України, тому що там знаходяться порти.

«Йдеться про перешкоджання логістиці російської армії — нейтралізації ключового складника — Керченський міст і відповідно завдання точкових ударів по місцях базування Чорноморського флоту. Крім того, це вирішення економічних проблем України. Насамперед розблокування роботи чорноморських портів», — додав він.