Розумів, що це «квиток в один кінець»: захисник Маріуполя розповів про прорив на «Азовсталь» на гелікоптері

Боєць полку «Азов» Дмитро Усиченко з позивним «Вишня» розповів, що разом з іншими воїнами добирався повітряним коридором до заблокованого окупантами заводу «Азовсталь».

Розумів, що це «квиток в один кінець»: захисник Маріуполя розповів про прорив на «Азовсталь» на гелікоптері

Вирушаючи до Маріуполя, боєць усвідомлював всю складність ситуації та розумів, що, ймовірно, їде в один кінець.

За його словами, прибувши на місце, він побачив жахливу картину з трупами, які лежали по всьому місту та контужених дітей, які шукали воду. Інтерв'ю з бійцем опубліковано на YouTube-каналі «ССО Азов» (Щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Боєць полку «Азов» з початку війни воював із російськими окупантами в Київській області і вигнавши ворога звідти, прийняв вольове рішення допомогти побратимам на Сході. Вирушаючи на завдання до Маріуполя, «Вишня» усвідомлювала, що це «квиток в один кінець». Крім того, боєць розповів, що побачив, коли приїхав до зруйнованого росіянами міста.

«Я розумів, що це квиток в один кінець. Коли я прилетів, „азовчики“ мене забрали, багато хлопців, які мене знають, побачивши мене: чого ти тут? Я сказав: ви ж братики, приїхав вам допомагати. Перше, що я побачив, — труп на лавці, який сидів і його ніхто не забирав. Мамочка гуляла з коляскою біля цього трупа, і поруч діти грали в м'яч. Там ще по алейці лежало кілька трупів, і діти грали в м'яч, не помічаючи і сміючись. Потім ми проїжджали далі, зустріли по дорозі 5 дітей, всі ці діти були контужені. Ось такий Маріуполь я побачив», — розповідає боєць.

Усього через півтори години перебування у Маріуполі боєць із побратимами отримав поранення. Бомбардування російських окупантів не припинялися, ворог палив по позиціям «Азова» з різного важкого озброєння.

«Півтори години в Маріуполі, і ми „300“. Поїхали до шпиталю, я заживав і виходив заново. Потім мене „Хенессі“ назад забрав до себе, і ми вже були на іншій позиції. Там я отримав друге поранення, уламок від міни прилетів. Я вже режим безсмертя ввімкнув і не боявся. Третє поранення вже було на „Азовсталі“ — снайпер», — каже захисник України.