Що криється за бажанням чимшвидше розпочати відновлення країни?

Прем’єр Денис Шмигаль оцінив витрати на відновлення України у $ 750 мільярдів. Але вже звучала цифра $ 1 трильйон.

Що криється за бажанням чимшвидше розпочати відновлення країни?

Головні питання — де взяти гроші? На що сподівається влада, чи має план стратегії як вирішити проблему відновлення країни? В ефірі i-ua.tv розбиралися експерт з економічних питань Юрій Гаврілечко та журналістка-розслідувачка Оксана Котомкіна.

«Сьогодні замість того аби підтримати економіку та зробити послаблення для бізнесу, влада навпаки почала говорити про відновлення країни. Якщо хтось говорить про те, що збирається під час війни, щось відновлювати та виділяти на це кошти, для нашої країни це рівнозначно, що їх просто хочуть вкрасти. А от з приводу того, що дійсно треба робити це — дати працювати і розвиватися малому і середньому бізнесу. Цього ми не спостерігаємо. Найбільша проблема нашого уряду полягає в тому, що він не зацікавлений аби економіка дійсно відновлювалася, робиться все абсолютно навпаки», — вважає журналіст Оксана Котомкіна.

Чималі суми Україна отримує від Америки і західних країн. Проте мало хто замислюється над тим, що це у своїй більшості не фінансова допомога, а боргові зобов’язання. На думку експерта з економічних питань Юрія Гаврілечка ці кошти країна просто проїдає, замість того аби налагодити власне виробництво.

«За 8 років війни Україна не спромоглася побудувати виробництво набоїв і снарядів. Хоча це фантастично дешеве виробництво по вкладанню коштів. Побудувати його можна було інвестиційним коштом», — каже Юрій Гаврілечко.

Питань та не вирішених задач у нинішньої влади ще чимало при чому на усіх рівнях. Детальніше про них, дивіться у нашому відео.


Джерело: i-ua.tv