У рф порушили кримінальну справу проти опозиційного політика, який виступив проти війни

У Росії порушили кримінальну справу проти опозиційного політика Іллі Яшина, який виступив проти війни.

У рф порушили кримінальну справу проти опозиційного політика, який виступив проти війни

Російська влада у вівторок порушила кримінальну справу проти російського опозиційного політика Іллі Яшина за поширення «фейкової» інформації про російську армію, заявив його адвокат Вадим Прохоров.

«Головне слідче управління порушило кримінальну справу за статтею 207.3 Кримінального кодексу РФ щодо Іллі Яшина», — повідомив Прохоров у Facebook.

«Мені дзвонив слідчий — починають обшук у нього вдома», — сказав він.
Яшин, який також є колишнім членом міської ради Москви та близьким соратником Олексія Навального, відкрито виступає проти війни Росії з Україною та роками був лютим критиком президента Володимира Путіна.

Незабаром після повернення до Росії Яшина затримали в ніч на 28 червня, а наступного дня заарештували на 15 діб за непокору поліції.

Він починав свою кар’єру в опозиційній політиці разом з Навальним і отримав широку популярність під час масових протестів 2011—2012 років проти третього терміну Путіна.

Кримінальну справу також відкрито проти іншого відомого опозиціонера Володимира Кара-Мурзи, якому тепер загрожує до 10 років позбавлення волі.

Подібно до Яшина, Кара-Мурза був затриманий і арештований на 15 діб у квітні, перш ніж бути звинуваченим у поширенні «фейкової» інформації про російську армію.


Джерело: CNN