Чому військовозобов’язаним роздають повістки на вулицях та блокпостах

Повістки військовозобов’язаним роздають на вулицях та блокпостах, тому що багато українців стоять на військовому обліку не за місцем проживання, а правоохоронні органи працюють на користь військових і виконують їхнє прохання. Про це розповів голова МВС Монастирський

Чому військовозобов’язаним роздають повістки на вулицях та блокпостах

В Україні понад три мільйони військовозобов'язаних громадян, які стоять на військовому обліку не за місцем проживання. Тому поліція може роздавати повістки на вулицях, блокпостах та пляжах і це не порушує чинного законодавства, проте правоохоронці роблять це виключно на прохання військових. На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону.

«Я вважаю, що мобілізація — це справа кожного громадянина, вона має здійснюватися добровільно. Насамперед я хочу сказати, що понад 3 млн громадян сьогодні перебувають на обліку у військкоматах, але не за місцем їхнього проживання. І це питання, яке має бути вирішено найближчим часом, і насамперед це має бути позицією самих громадян, які мають стати на військовий облік», — сказав Монастирський.

За його словами, видача повісток у громадських місцях потрібна для того, щоб забезпечити ухвалу на військовий облік військовозобов'язаних, і цього, у свою чергу, вимагає закон.

«Якщо безперечно ЗСУ вимагають, щоб людина перебувала на такому обліку, цей облік має бути забезпечений», — додав Монастирський

Він заявив, що Президент України Володимир Зеленський також «дуже чітко» висловив свою позицію з приводу того, що жодних проблем у переміщенні військовозобов'язаних областям України не має бути, тому постанова на військовий облік має бути свідомою позицією кожного громадянина призовного віку.