Більшість росіян заявили, що не дадуть жодного рубля на підтримку російської армії

Дослідження охопило майже 2 тисячі респондентів у різних регіонах країни.

Більшість росіян заявили, що не дадуть жодного рубля на підтримку російської армії

Попри відносно високий рівень підтримки військової агресії лише 8,4% респондентів заявили, що готові віддати 10% свого заробітку на російську армію. Тим часом 63,4% росіян повідомили, що не готові поділитися нічим. Умовну перемогу в Україні 55% учасників опитування назвали безглуздою, 28,5% відповіли, що перемога принесла б їм «мир та моральне задоволення, нормалізацію економіки та зняття санкцій».

Опитування показало, що рівень підтримки війни в російському суспільстві знизився на 9% - з 64% до 55%.

Кожен 7-й прихильник війни став противником чи почав сумніватися.

Війна вдарила по доходах росіян, які збідніли після окупації Криму, але не дочекалися відновлення доходів. Близько 57% респондентів зізналися, що змушені заощаджувати навіть на продуктах, 39% повідомили, що їхні прибутки впали, 12% втратили роботу. З іншого боку, у суспільстві сильно зросла тривожність. Кожен четвертий росіянин повідомив, що перестав спілкуватися з друзями чи родичами, майже 45% зіткнулися із гострими приступами тривожності, депресії та поганого настрою.

Раніше ЗМІ опублікували результати закритого опитування ВЦВГД для Кремля, яке підтверджує падіння підтримки проведення «спецоперації». Кількість людей, котрі хочуть негайного припинення війни, зросла до 30%. Більше того, у віковій групі із 18 до 24 за припинення бойових дій виступають уже 56%.