ОБСЄ надала докази того, що Росія використовувала камери тортур

ОБСЄ надала докази того, що Росія використовувала камери тортур.

ОБСЄ надала докази того, що Росія використовувала камери тортур

У звіті задокументовано «низку камер тортур, розділених бетонними стінами», виявлених у літньому таборі в Бучі, включаючи кімнату, яка, за словами представників ОБСЄ, використовувалася для страт. У ній чітко видно кульові отвори у стінах.
В іншій кімнаті були виявлені сліди тортур та поливання водою. Там знайшли п'ятьох мертвих чоловіків. «Вони були вкриті опіками, синцями та рваними ранами», — йдеться у повідомленні.

У неназваному селі Бучанського району у підвалі виявили тіла 18 чоловіків, жінок та дітей. У звіті йдеться про те, що деяким із них відрізали вуха, а іншим виривали зуби.

У звіті також задокументовано випадки використання українських цивільних осіб як «живих щитів». Їх змушували воювати разом із росіянами проти своєї країни, загрожуючи смертю. Багатьох вивезли до Росії без їхньої згоди.

«Російські солдати використали понад 300 мирних громадян України як живий щит і тримали їх у полоні протягом 25 днів у березні у підвалі школи Ягідне, де знаходився великий російський військовий табір», — йдеться у доповіді ОБСЄ.


Джерело: CNN

Рекомендовані публікації