Петиція про заборону видачі повісток на вулиці набрала 25 тисяч підписів

Петиція про заборону видавати повістки на блокпостах, АЗС та на вулиці набрала необхідну для розгляду президентом Володимиром Зеленським кількість підписів.

Петиція про заборону видачі повісток на вулиці набрала 25 тисяч підписів

«Згідно закону про мобілізацію, черговість мобілізації повинен був вказати президент в указі про мобілізацію, але там просто вказано розробити її Генштабу ЗСУ, який, у свою чергу, засекретив цю інформацію. Тобто для громадян інформація про черговість недоступна, і немає ніяких юридичних підстав для захисту від неправомірної мобілізації», — йдеться у зверненні.

Автор петиції Ігор Нерозя також стверджує, що через відсутність даних про черговість мобілізації існують порушення у видачі повісток. Зокрема, ці документи підписують та ставлять на них печатки, а заповнюють уже на місці.

Тож автор вимагає заборонити видачу повісток будь-де, окрім військоматів, набирати до резерву у першу чергу бажаючих або оприлюднити та оновлювати інформацію про хвилі мобілізації.

Петицію розмістили 29 червня, і вона набрала 25631 голос.

Відповідно до законодавства, після того, як петиція набрала 25 тисяч голосів, її має розглянути президент протягом 3 місяців з дня оприлюднення.