Путін прямує до Тегерана для переговорів з лідерами Ірану та Туреччини про Україну

Візит президента Росії Володимира Путіна до Ірану, який розпочинається у вівторок, має на меті поглибити зв’язки з регіональними важковаговиками в рамках виклику Москви Сполученим Штатам і Європі на тлі її жорсткої війни в Україні.

Путін прямує до Тегерана для переговорів з лідерами Ірану та Туреччини про Україну

Під час своєї другої закордонної поїздки після того, як у лютому російські танки вкотилися в сусідню країну, Путін має провести переговори з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі та президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом щодо нагальних проблем, з якими стикається регіон, включаючи конфлікт у Сирії та ООН.

Поки Захід накладає санкції на Росію, Путін прагне зміцнити зв’язки з Тегераном, який є об’єктом суворих санкцій США та потенційним військовим і торговим партнером. За останні тижні російські офіційні особи принаймні двічі відвідали аеродром у центральному Ірані, щоб перевірити збройові безпілотники Тегерана на предмет можливого використання в Україні, стверджує Білий дім.

Але, мабуть, найголовніше те, що Тегеран пропонує Путіну шанс на зустріч із Ердоганом, який має на меті високі ставки, який намагався допомогти в переговорах щодо мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, а також допомогти переговорам щодо розблокування українського зерна через Чорне море .