У Сенаті Франції закликають постачати Україні якнайбільше озброєння

Франція має постачати Україні якнайбільше озброєнь, ці дії також мають бути скоординовані з іншими країнами-членами Європейського Союзу.

У Сенаті Франції закликають постачати Україні якнайбільше озброєння

Про це заявила член Сенату Франції, представник групи «Зелених» Мелані Фогель.

«На підставі наявної сьогодні інформації, ми задоволені, що Франція поставила високоточне озброєння та спорядження, включаючи протиповітряні зенітно-ракетні комплекси Mistral», — заявила сенатор.

«Звичайно ж Франція має постачати Україні так багато озброєння, наскільки це можливо. Але також дуже важливо, щоб це питання було скоординованим і послідовним зусиллям членів Європейського Союзу», — підсумувала Мелані Фогель.

У свою чергу, у німецькому Бундестазі речник парламентської групи ХДС/ХСС з питань міжнародної політики Юрген Харт закликав німецький уряд використати можливості військово-промислового комплексу Німеччини для постачання озброєнь Україні та не обмежуватися резервами Бундесверу. Військова допомога Україні від Німеччини та інших європейських держав має бути збільшена.

Раніше у Сенаті Сполучених Штатів Америки сенатор-республіканець Ден Салліван заявив, що країни-члени НАТО, як США та Канади, так і європейські союзники, мають зробити більше для підтримки України та зміцнення обороноздатності альянсу.