Прем’єр Угорщини Орбан потрапив у гучний скандал через Україну

Ультраправий прем’єр Угорщини Віктор Орбан у своїй нещодавній промові виступив проти змішування європейських і неєвропейських рас, чим спричинив обурення опозиційних партій і низки європейських політиків.

Цього року Орбан під час показової щорічної промови в Бейле-Тушнад виголосив «апокаліптичну промову», в якій передбачив занепад Заходу та пророкував «десятиліття небезпек, невизначеності та війни».

«Ми (угорці, — ред.) не є змішаною расою… і ми не хочемо ставати змішаною расою», — сказав Орбан у суботу. Він додав, що країни, де змішуються європейці та неєвропейці, «більше не є націями».

Орбан робив подібні заяви протягом багатьох років, але саме останні коментарі вищезгадане британське видання називає такими, що були сформульовані в особливо різко ультраправих термінах.

Він також різко критикував західну військову підтримку України, позиціонуючи себе як головного союзника рф в Європейському Союзі.

«Чим більше сучасної зброї НАТО надасть українцям, тим більше росіяни просуватимуть лінію фронту… Те, що ми робимо, — це подовжуємо війну», — сказав Орбан під час виступу в суботу.