Зеленського нагородили премією Уінстона Черчілля за лідерство

Зеленського нагородили премією Уінстона Черчілля за лідерство Президента України привітав Борис Джонсон.

Зеленського нагородили премією Уінстона Черчілля за лідерство

Президент України Володимир Зеленський відзначений премією Уїнстона Черчілля за лідерство Міжнародного товариства Уінстона Черчілля. Глава держави взяв участь у церемонії нагородження у форматі відеоконференції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на замітку глави держави.

«Для мене надзвичайна честь здобути сьогодні премію Вінстона Черчілля за лідерство. Ця нагорода була б неможливою, якби весь український народ не піднявся на захист свободи від тиранії, яка намагається повернути нас до гіршого», — написав президент України.

Зеленський додав, Україна та вся Європа завжди пам'ятатимуть тих, хто, не вагаючись, прийшов на допомогу нашому народу та самій ідеї свободи. Демократії світу здатні зупинити будь-яку тиранію.

«Ми здатні зупинити будь-яке зло, яке загрожує нашій свободі. Тільки спільного лідерства всього вільного світу може вистачити для цього», — наголосив Зеленський.

Привітав главу української держави прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. За його словами, Володимир Зеленський, як свого часу Вінстон Черчілль, долає надскладні випробування та надихає своїм лідерством.

«Український народ — це лев, а ви маєте бути його голосом. Голосом проти тиранії, добра проти зла, світла проти темряви. І ви цей голос Лева чудово показали, і дуже важливо, що саме ви на посту Президента у цей кризовий для України та світу час. Натхнені вашим лідерством, ми знаємо, що Україна не може перемогти — вона переможе! І коли цей день настане, Україна постане як сильна незалежна держава», — наголосив Джонсон.

Рекомендовані публікації