Представникам грального бізнесу України дозволили призупиняти ліцензії та відстрочувати платежі до бюджету

Голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе заявив, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей створила законодавчу ініціативу, яка допоможе зберегти легальний гральний ринок в Україні.

«Задля збереження ліцензованих операторів Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей розробила спеціальний проєкт. Ініціатива першочергово стосується призупинення дії ліцензій та їхнього швидкого відновлення після війни. Компанії, які не можуть зараз сплачувати платежі до бюджету, за умови подання заяви, отримають можливість їхнього відтермінування.

Крім того, в ініціативі говориться про можливість не враховувати період, коли ліцензію було призупинено, у загальний термін її дії. Протягом воєнного стану за несплату ліцензійних платежів операторів не будуть штрафувати чи позбавляти ліцензій. Однак для закриття боргів у компанії буде 30 днів після завершення воєнного стану. Під час призупинення дії ліцензії операторам заборонять діяльність з організації та проведення азартних ігор", — сказав Кучухідзе.