Росія завжди несла «російський мир» в Україну

Росія завжди пропагувала «свій російський мир» в Україні, руйнуючи все на своєму шляху. Більшовицька російська орда, як і раніше, так і сьогодні — це фактично ланки одного ланцюгу. Росія тисячоліттями знищувала українські міста та села.

Росія завжди несла «російський мир» в Україну

Про це під час ефіру заявила історик, музейниця, дослідниця теми української революції 1917−1921рр., Тетяна Ралдугіна.

«Те, щоб треба було засвоїти нашою елітою — це добре знання історії і завжди пам'ятати, що захопити території України завжди були ціллю Російської Імперії»

Усі верстви, монархісти, російські ліберали, більшовики — завжди були єдині в тому, щоб не дати Україні стати незалежною державою. Російська імперія ніколи не бачили Україною незалежною державою, каже історик Тетяна Ралдугіна

«Імперські амбіції для тодішньої Росії і сьогоднішньої вони фактично однакові. І справа не в російській мові, їм завжди потрібні були території України»

По словам музейниці, національно-визвольні змагання, російська агресія, внутрішні чвари, невизначеність бачень, перспектив і водночас яскрава й відчайдушна боротьба за власну державність та національну ідентичність — з цим зараз знову стикається український народ, як і сотні років потому.