Херсонщина: За минулу добу поліція відкрила десятки кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф

Через артобстріли російськими військовослужбовцями сіл Білогірка, Іванівка, Потьомкіне, Осокорівка, Посад-Покровське та Князівка тяжкі поранення отримали місцеві жителі, є загибла, зруйновано приватні будинки.

Херсонщина: За минулу добу поліція відкрила десятки кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф

Російські війська продовжують вчиняти злочини на окупованих територіях України.

На території комунального підприємства в Херсонській області російські військові зрізали болгаркою замки, викрали з офісу та складських приміщень все майно, яке вивезли на автомобілях.

Також військові армії рф за допомогою важкої техніки викрали з території будівельного підприємства 800 тонн щебеню.

По даним Національної поліції військові рф позбавили 6 українських фармацевтичних компаній можливості здійснювати свою діяльність в обласному центрі та викрали 6 транспортних засобів, які належать компанії одного з мобільних операторів;

На Херсонщині окупанти позбавили велике фермерське господарство можливості здійснювати господарську діяльність. Так, військові рф викрали та знищили весь врожай пшениці, соняшника й кукурудзи, який зберігався на 11 зернотоках у різних населених пунктах області.

У місті Берислав представники окупаційних військ рф захопили приміщення фахового коледжу, призначили там нового керівника та пропонують студентам навчатися за російськими стандартами.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.