рф назвала посередника у переговорах з Україною

Російська Федерація, яка у лютому розв’язала війну, захотіла бачити президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана посередником у переговорах з Україною. Водночас країна-агресор не планує пом’якшувати свої умови.

За їхньою інформацією, Туреччина давно хотіла бути посередником у мирному врегулюванні в Україні, але в Москві з холодом приймали таку ініціативу. Ситуація змінилася через «зернову угоду», за яку російський президент Путін особисто дякував турецькому колезі.

Bloomberg підкреслює, що роль посередника дуже вигідна Ердогану, оскільки зможе зміцнити його міжнародний авторитет на тлі майбутніх виборів у його країні та сильної інфляції.

Разом із тим, переговори не вийдуть із глухого кута, якщо не відбудуться серйозні зрушення. Україна точно не має наміру приймати умови Кремля, а агресор не збирається їх поки що міняти.

Зазначимо, турецькому лідеру вдається зручно сидіти на двох стільцях та непогано наживатися на війні. З одного боку, він продає Києву «Байрактари», з іншого — активно допомагає Москві пом'якшувати ефект від санкцій. Крім того, Туреччина утримується від приєднання до цих обмежень, тому є дуже зручним посередником для кремлівського диктатора.