Всесвітня продовольча програма ООН поглиблює співпрацю з Мінагрополітики

5 серпня в Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулась зустріч Міністра Миколи Сольського з представниками Всесвітньої продовольчої програми (ВПП).

Під час зустрічі сторони обговорили напрями підтримки аграрного сектору України та подальше співробітництва в сфері сільського господарства.

Регіональний Директор ВПП Корін Флейшер зазначила, що організація зацікавлена співпрацювати з Урядом України. Співпраця передбачає підтримку українського фермера та надання гуманітарної допомоги країнам, що потерпають від продовольчої кризи

Микола Сольський підкреслив, що Україна шукає всі можливості для підтримки сільського господарства.

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) є найбільшою гуманітарною організацією в світі. В Україні працює над задоволенням основних потреб населення, яке постраждало від війни: надає допомогу постраждалому населенню у вигляді продовольчих пайків і доставки хліба поблизу лінії фронту та в райони, де їжа недоступна, а також грошову допомогу для внутрішньо переміщених осіб, де функціонують банки та ринки. У липні ВПП підтримала загалом 2,5 мільйона людей в Україні продуктами харчування або грошовою допомогою.