Як санкції загрожують владі Путіна

Меседжі, які транслюються російським президентом Володимиром Путіним, про економічну стабільність і відсутність впливу санкцій на російську економіку є вдаванням, брехнею і маніпуляціями. Насправді західні санкції відчутно б’ють по економіці РФ, ставлячи під загрозу до 40% ВВП країни.

Володимир Путін
Володимир Путін

А це є прямою загрозою режиму Путіна, адже економічна криза вже незабаром може «перерости в політичну».

Про це йдеться в матеріалі The Spectator. Наголошується: нові санкції, особливо нафтові, дуже «кусають» РФ.

У якості доказу згубного впливу санкцій на РФ вони наводять дослідження Єльського університету, в якому прямо зазначається: економіка Росії «скалічена». А фінанси Кремля перебувають у набагато складнішій ситуації, ніж прийнято вважати, через що нині «Росія не має виходу з економічного забуття».

«За дослідженням Єльського університету, вихід із РФ понад 1000 міжнародних компаній після путінського вторгнення в Україну вплине на 40% ВВП країни. Крах імпорту спустошив її залежну від іноземних технологій автомобільну, авіаційну та озброєну промисловість. Показники російської валової внутрішньої доданої вартості впали на 6 у будівельному секторі, на 55% у сільському господарстві та на 25% в індустрії», — нагадують аналітики.

Рекомендовані публікації