Московська православна церква роками вчиняла незаконні та неканонічні діяння

Про історію РПЦ, її екзистанційну відмінність від українського православ’я та про те, що робити з її імперсько-шовіністичним впливом в Україні в нашому ефірі розказав доктор філософських наук, професор Острозької Академії Петро Кралюк.

Московська православна церква роками вчиняла незаконні та неканонічні діяння
Московська православна церква роками вчиняла незаконні та неканонічні діяння

За словами Петра Кралюка, неканонічні та незаконні діяння, як московської так і російської православної церкви роками вчинялися на території України. А зараз московський патріарх безпосередньо бере участь, ще й в геноциді українського народу.

«В Московії церква фактично злилася з політичною владою й стала одним з ключових департаментів кремлівського імперіалізму. Навіть гоніння більшовиків та комуністів у XX ст. не змусили духовенство Російської православної церкви (РПЦ) відійти від справ імперсько-політичних та зайнятися богоугодною справою спасіння душі. РПЦ вперто продовжувала бути духовним інструментом поневолення народів та роздмухувачем мілітаризму з шовінізмом як у самій Московії, так і на теренах поневолених народів. Московська церква завжди підкорялася головнокомандувач своєї країни»

Як відмітив експерт в нашому ефірі, Московська православна церква, насправді не є церквою, вона немає статусу, ні автокефалії, ні автономії. Вона має бути заборонена в Україні, утім позбавлятися московської православної церкви в країні не поспішають.

«Вона не знаходиться на своїй канонічній території, бо це не канонічна територія російської православної церкви з точки зору православних канонів, це просто мають бути парафії російської православної церкви. Але, нажаль, наші судді, політики підтримують цю російську церкву. Реально, ми бачимо, що ця церква надалі буде підтримувати московських патріархат»

Аби не підтримувати російські злочини вчиненні роками на території України, Петро Кралюк закликає українців переходити до Православної церкви України.

«Останні дослідження показали, що в Україні залишилося небагато прихильників цієї церкви. Я взагалі бачу єдиний вихід з цієї ситуації — це перехід віруючих, священників до Православної церкви України»

Єдиною канонічною Православною церквою на території України є саме Православна церква України і саме до неї мають належати усі наші православні українці, — додав експерт.

Рекомендовані публікації