Українці в Нідерландах отримують від 260 євро на місяць

Про це повідомляє РБК-Україна.

Українці в Нідерландах отримують від 260 євро на місяць
Українці в Нідерландах отримують від 260 євро на місяць

За останніми даними, у Нідерландах знайшли роботу не менше 24 тисяч біженців з України. Найчастіше їм вдавалося знайти роботу у сфері гостинності — готелях, ресторанах. Також — у сільському господарстві та на складах.

Українці, які рятуються від війни в Нідерландах, можуть розраховувати на фінансову допомогу. Дорослі та діти отримують 260 євро на людину в місяць: 205 євро на їжу і 55 євро на одяг та інші особисті речі. Нарахування приходять на їх банківський рахунок, на грошову карту, також їх можуть видавати готівкою або товарами.

Біженці зобов'язані інформувати муніципалітет, якщо вони залишають своє житло або влаштовуються на оплачувану роботу. Тоді виплати припиняються в перший день місяця після їх виїзду або початку роботи. Виплати також припиняються, якщо українці працюють вдома дистанційно й отримують зарплату в Україні.

До того ж, біженці з України мають ті самі права, що і будь-які працівники в Нідерландах: їм мають надати безпечне робоче місце, право на перерви, вихідні та мінімальну заробітну плату.