Новий збір за в’їзд до ЄС: що треба знати українцям

Британцям і американцям, які планують подорожувати до більшості країн ЄС наступного літа, не потрібно буде подавати заявку заздалегідь після затримки нової «електронної візи» блоку.

Новий збір за в’їзд до ЄС: що треба знати українцям

Про це стало відомо, сьогодні, 9 серпня.

Європейська комісія відклала запровадження схеми ETIAS з травня на листопад 2023 року.

З цього моменту «Європейська система інформації та авторизації подорожей» вимагатиме від нерезидентів заповнити анкету на суму 7 євро перед поїздкою.

Згідно з так званим «правилом 90 днів», громадянам країн, які не входять до ЄС, дозволяється проводити до 90 днів з кожних 180 у Шенгенської зоні. Більше, і їм потрібна віза.

Це принципово не змінюється, оскільки люди все ще мають право проводити стільки часу всередині зони, але процес скасування віз більше не буде повністю вільним

Скільки часу займає подача заявки на скасування віз ETIAS?

Процес буде значною мірою автоматизований, і на заповнення форми знадобиться не більше 10 хвилин, для якої знадобляться паспортні дані та дані про подорож, а також деякі основні питання безпеки.

Європейська комісія (ЄК) називає нову систему ETIAS «простою, швидкою та зручною для відвідувачів». Він сказав, що очікує, що позитивна відповідь буде надана більш ніж на 95 відсотків заявок.

Відмова від візи буде видана автоматично протягом кількох хвилин після оплати. Але мандрівникам рекомендується подавати заявку принаймні за 72 години до того, як вона їм знадобиться, на випадок будь-яких затримок.

«Лише в дуже виняткових випадках процедура ETIAS може тривати до 30 днів», — заявили в Комісії.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.

Рекомендовані публікації