рф потрапила до ООН шляхом обману — адвокат

росія потрапила до ООН шляхом обману. Це була велика афера.

Адвокат Максим Баришніков
Адвокат Максим Баришніков

Про це під час ефіру заявив адвокат Максим Баришніков.

«Вивчав багато документів, але для мене досі не зрозуміло яким чином тоді керівництво ООН пішло на пряме порушення статуту Організації об’єднаних націй. Оскільки 3-тя та 4-та статті Статуту ООН (а це Конституція цієї найбільшої в світі міжнародної організації) чітко визначає: щоб набути членство в ООН, необхідно виконати наступні умови. Жодних з них не було виконано рф. А до цього ще додається 110 стаття, щодо ратифікації статуту ООН відповідно, яка не була виконана. Таким чином, дуже дивно, як росія потрапила в ООН», — каже експерт.

За його словами, в 1991 році радянський союз припинив своє існування. Далі держави, які утворилися на теренах колишнього радянського союзу, крім країн Балтії, на зустрічі в Алмати вирішили надати росії права, які мав срср. Але це не означає автоматичної передачі права голосу в ООН.

«Адже статут ООН не передбачає такої можливості. Проте на той час керівник рф Єльцен написав листа до керівника ООН, в якому проінформував, що в ООН замість срср буде росія. На підставі чого вона там буде, було не відомо. Також це питання мали винести на голосування в ООН, проте такого голосування не було, щодо рф. Хоча всі інші члени ООН через нього пройшли. Крім того, рф ніколи не було серед країн засновниць ООН та згідно положень статуту ООН ніколи не перетворювалась на країну члена. Рф прямим обманом потрапила до ООН. Це була афера», — підкреслює адвокат.

Тому, за його словами, інші держави-члени ООН мають повне право не визнавати росію членом ООН. Україна зараз активно працює в цьому напрямку.

Рекомендовані публікації