Військовий експерт розповів від чого насправді залежить завершення війни з рф

Ми з початком російської агресії постійно чуємо про якісь переломи. Проте для її завершення Україні потрібно сучасне озброєння.

Ігор Козій
Ігор Козій

Про це під час ефіру заявив військовий експерт Ігор Козій.

«Ми з початком російської агресії постійно чуємо про якісь переломи. То вони наступлять через два тижні, через місяць, наприкінці літа, потім з’являться заяви, що Херсон звільнять через 4,5 місяці. Тобто до кінця року, а війна закінчиться навесні. Тобто все це балаканини людей у військовій формі. Все це дилетантство», — каже І. Козій.

За його словами, реальна ключова фігура у вирішенні цього питання це Кабмін, як інституція.

«Одне з видавництв опублікувало заяву міністра оборони, наголосивши, що для звільнення України треба зробити три кроки. Знищити російську навалу, це один крок, стабілізація лінії фронту — другий крок, та створення умов для контрнаступу- останній крок. Але чомусь серед цих кроків немає жодного згадування про зброю. Проте ми забуваємо про військово- промисловий комплекс (ВПК). Нам потрібно сучасне озброєння. Російська зброя вже абсолютно не придатна для сучасних операцій. Нам потрібно створювати свою зброю, яка б відповідала фактично вимогам сьогодення», — підкреслює І. Козій.

Експерт наголосив, що Ізраїль довів своїм досвідом, що це абсолютно можливо. Для цього треба мати політичне бажання.