Рівень злочинності в Україні значно підвищиться — експерт

У Міністерстві внутрішніх справ України прогнозують, що впродовж найближчих місяців в Україні значно зросте злочинність, рівень якої суттєво знизився в перші місяці війни.

Рівень злочинності в Україні значно підвищиться
Рівень злочинності в Україні значно підвищиться

Те, що криміногенна ситуація по всій країні набагато краща, ніж у довоєнний період, з цим також погоджується і юрист Сергій Войченко. За його словами, у перші місяці повномасштабного вторгнення РФ рівень злочинності в Україні, майже, за всіма категоріями впав на половину, про це експерт сьогодні розповів I-Ua-tv.

«Рівень злочинності — це природний процес. Те, що в Україні знизилася активна злочинність — це перша за все пов'язано з військовими діями, а також постійними перевірками у містах і селах. У кожному регіоні є патрульні, блокпости, які цілодобово перевіряють наших громадян. Також в Україні діє комендантська година, а це значно знижує бажання злочинців виходити на полювання вночі», — зазначив Сергій Войченко.

Та зовсім скоро ситуація може змінитися і злочинність повернеться до довоєнного рівня, а надто, навіть більше.

«Багато людей виїхало закордон, покинуті квартири, будинки, автомобілі. Це ласий шматок для злочинців», — каже експерт.

Як відмітив юрист, не варто і забувати про економічну кризу в нашій країні. Адже рівень безробіття значно падає, а ціни зростають.

«Насамперед, ми очікуємо збільшення злочинності навіть серед тих громадян, які ніколи цим не зловживали. Багато українців нині без роботи і грошей», — резюмує юрист.