Парламентські вибори 2023: прогнози експерта

«Навіть влада не може до кінця спрогнозувати скільки триватиме воєнний стан, тому вже потрібно повертатися до внутрішньополітичного життя і активно готуватися до майбутніх виборів». Про це в ефірі телеканалу i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

Ігор Чаленко - політолог на ефірі з Володимиром Тетеруком - головним редактором телеканалу i-ua.tv
Ігор Чаленко - політолог на ефірі з Володимиром Тетеруком - головним редактором телеканалу i-ua.tv

Що стосується парламентських виборів, що заплановані на жовтень 2023 року, експерт стверджує, що відбудеться боротьба за цільові аудиторії, яка буде складною для багатьох. Через єдиний телемарафон у політичних партій втрачено контакт з виборцем безпосередньо за допомогою телебачення. Інформаційні канали не дають того ефекту, який міг би бути за умови відсутності монополії на стандартний механізм взаємодії з виборцем.

Ігор Чаленко, політолог
Ігор Чаленко, політолог

«ЄС», «Батьківщина» будуть намагатися і надалі боротися самотужки, будуть збирати оновлену когорту людей військових, волонтерів. Ці партії мають гарні структури на місцях, їх і далі будуть використовувати", — зазначає експерт.

На базі інших старих політичних партій будуть створені нові політичні проекти та сформовані нові пропозиції, залежно від запитів суспільства, деякі команди будуть намагатися еволюціонувати — зазначив Ігор Чаленко.