Чим небезпечний візит до України Ердогана і Гутерріша

Президент Туреччини Реджеп Ердоган і генсек ООН Антоніу Гутерріш, які завтра зустрінуться з Володимиром Зеленським у Львові, просуватимуть в Україні завершення війни з РФ дипломатичним шляхом.

Чим небезпечний візит до України Ердогана і Гутерріша

Як заявляє військовий експерт Олег Жданов, це російський план — сісти за стіл переговорів прямо зараз.

«Повірте, перша умова цих переговорів буде тимчасове припинення вогню. Як кажуть, немає нічого постійніше, ніж тимчасове. Росія буде намагатися „застовпити“ ті досягнення, які вони на сьогоднішній день досягли», — прогнозує експерт.

На думку Жданова, генсек ООН взагалі займає сторону Путіна і зацікавлений в «товарно-грошових угодах» по зерну.

«У Реджепа Ердогана свої види на цю війну. У нього свої домовленості з Росією. Він не вводить санкції проти Росії, вони зустрічалися [з Путіним] 5 серпня в Сочі і про щось домовилися», — нагадав він.

Заклики до перемир'я з Росією Жданов називає «небезпечною ситуацією».

«Я так розумію, президента Зеленського будуть вмовляти підписати мир з Росією. На тих умовах, які висуває РФ», — додав він.

Жданов допустив, що позицією України в переговорах може стати повернення російських військ на лінію до 24 лютого. Він також звернув увагу на те, що в даних переговорах не беруть участь ЄС і США, що «насторожує».

«Це дуже тривожний дзвінок, такий приїзд не до Києва, а саме до Львова. Не хочуть показати, що вони підтримують Україну, приїхати до Києва», — сказав експерт.

Читайте також


Рекомендовані публікації