У Києві хочуть перейменувати Національний університет оборони України імені Івана Черняховського

Депутати Київської міської ради хочуть звернутись до Президента та Міністра оборони, аби змінити назву Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського. Про це повідомили у міськраді.

У Києві хочуть перейменувати Національний університет оборони України імені Івана Черняховського
У Києві хочуть перейменувати Національний університет оборони України імені Івана Черняховського

Депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту Вадим Васильчук пояснює:

«Ім'я Івана Черняховського університету було присвоєно Указом Президента України Віктором Януковичем, якого у 2019 році український суд визнав винним в державній зраді та в пособництві російській федерації. Іван Черняховський був знаним радянським воєначальником, проте на території України в 1921—1923 роках брав участь в боротьбі проти українських повстанців, крім цього підрозділи, які під його командуванням увійшли в Східну Пруссію, відзначались абсолютно жорстоким та нелюдським ставленням до мирного населення. Тому Національний університет оборони України не може мати його ім'я».

«Необхідно раз і назавжди позбутись назв радянського та московського періоду, оскільки це своєю чергою сприятиме розвитку української історичної свідомості», — додав він.