Нардеп Тищенко «заховав» Mercedes S-класу за 500 тисяч гривень: подробиці

Троє чинних народних депутатів не внесли до своїх декларацій майно на суму понад 2,5 млн гривень. Нардеп від СН Микола Тищенко «забув» задекларувати автомобіль Mercedes-Benz за 500 тисяч гривень

Микола Тищенко
Микола Тищенко

Про це проінформувала прес-служба Нацагентства з питань запобігання корупції.

Зокрема, відомство склало три адміністративні протоколи щодо чинних народних депутатів та направило їх до Печерського районного суду Києва. Йдеться про таких парламентарів:

Микола Тищенко — заступник голови президентської фракції «Слуга народу»;

Роман Мулик — депутат від «Слуги народу», заступник голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг;

Олексій Кузнєцов — нардеп від «Слуги народу», член комітету з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

За даними НАЗК, парламентарі не задекларували майно на суму понад 2,5 млн гривень. Микола Тищенко не вніс до декларації за 2020 рік Mercedes-Benz S430 2003 року випуску, що належить йому з червня 2003 року. На момент придбання вартість транспортного засобу складала близько 500 тисяч гривень.

Мулик, зі свого боку, не вказав у декларації земельну ділянку та вніс неправдиві відомості про вартість чотирьох земельних ділянок, двох паркомісць та квартири. За даними НАЗК, вказане майно оцінюється у понад 1 млн гривень.

Кузнєцов вніс у декларацію неправдиві відомості про вартість двох будинків, нежитлового приміщення та автомобіля Volkswagen Transporter 2006 року випуску, а також земельної ділянки, яку орендує. Вартість вище перерахованого майна оцінюється у понад 1 млн гривень.