Експерт окреслив 3 складові для перемоги України у війні з росією

«Перемогою вони вважають повернення історії на 24 лютого, проте це буде не перемога, а перемир’я не в інтересах України». Про це заявив політолог Віталій Кулик під час ефіру з Володимиром Тетеруком — головним редактором телеканалу i-ua.tv.

Віталій Кулик - політолог на ефірі з Володимиром Тетеруком - головним редактором телеканалу i-ua.tv
Віталій Кулик - політолог на ефірі з Володимиром Тетеруком - головним редактором телеканалу i-ua.tv

«За умови такого сценарію (повернення до 24 лютого), воювати доведеться з більш сильним ворогом. Росія знову повернеться, коли проведе консолідацію та накопичить резерви. Війна відбудеться у більшому масштабі».

Віталій Кулик окреслив 3 складові для перемоги України у війні з росією:

1. Руйнування рф і припинення існування держави як історичного випадку, який потрібно виправити як помилку.

2. Встановлення міжнародного глобального контролю над ядерними об’єктами і технологіями.

3. Карантин для усього російського у світі і в Україні:

«Необхідно відправити у забуття російську культуру, літературу, мову тощо», — висловився політолог.

Віталій Кулик - політолог
Віталій Кулик - політолог

Крім того, експерт наголосив, що важливим пунктом у здобутті перемоги над рф є зміна в економічних і політичних процесах на глобальному рівні — перезапуск взаємодії країн.

«ООН, ОБСЄ, НАТО і подібні структури мають бути перезапущені через те, що вони не виправдали себе з точки зору недопущення війни», — сказав Віталій Кулик.

«Ця війна має переформатувати міжнародні відносини. Необхідно створити структуру імунітету до подібних конфліктів у світі», — наголосив він.

«Якщо світ не перейде до нової якості — це буде основою для відновлення росії. Вона стане джерелом дешевих енергоносіїв, великим ринком збуту товарів і Захід знову перейде до торгівлі та підтримки реставрації росії», — зауважив експерт.

Прийнятною перемогою у війні для України є не перемир’я, а поразка росії і у військовому і у економічному стані, вважає Віталій Кулик:

«Росія має якнайдовше не нести загрози для України і усього пострадянського простору».