Крим увійде разом з усією Україною в ЄС — Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський упевнений, що Крим після деокупації разом з Україною стане частиною Європейського Союзу та отримає багато можливостей для розвитку. Про це він заявив під час саміту Кримської платформи.

Крим увійде разом з усією Україною в ЄС - Володимир Зеленський
Крим увійде разом з усією Україною в ЄС - Володимир Зеленський

«Для України Крим — це частина нашого народу, частина нашого суспільства. Для людей ми гарантуємо свободу і повернемо сучасність. Крим був і є Україною. Після деокупації разом з усією нашою державою стане частиною Євросоюзу. Я в цьому упевнений. Паспорт громадянина України буде паспортом і Європейського Союзу. І це колосальні можливості для всіх наших людей, які живуть у Криму», — сказав Зеленський.

За словами політолога Ігора Чаленка, така заява Зеленського не тільки вселяє віру українцям на повернення Криму, а це й чіткий політичний меседж президента України усі європейським лідерам і в тому числі кремлю.

«Цього року „Кримська платформа“ дійсно має успіх. Заяви про повернення Крим, деокупацію та вступ Криму разом з Україною в ЄС говорять тільки про одне — Україна вже почала повертати окупований росією півострів», — каже експерт.

На «Кримській платформі» Зеленський також процитував лист ув'язненого загарбниками Нарімана Джеляла, що «з Криму почалося, Кримом і завершиться».

З цим не може не погодитися також експерт. Перемогу в боротьбі проти російської агресії, а отже, — звільнити Крим від окупації — це основні мотиви «Кримської платформи», — наголошує Ігор Чаленко.

«Потрібно звільнити Крим від окупації. Там, де почалося, там і завершиться.» — підкреслив політолог.

Рекомендовані публікації