Росія досі заробляє на торгівлі зі США $ 1 млрд щомісяця

Росія, незважаючи на санкції, продовжує заробляти на експорті товарів в США. Понад 3600 партій деревини, металів, гуми та інших товарів прибули до американських портів із рф з того часу, як почалася повномасштабна війна: повідомляє видання АР News.

Росія досі заробляє на торгівлі зі США 1 млрд доларів щомісяця
Росія досі заробляє на торгівлі зі США 1 млрд доларів щомісяця

Таким чином, росія заробляє щомісяця $ 1 млрд.

«Коли ми вводимо санкції, це може порушити світову торгівлю. Тому наше завдання — подумати про те, які санкції вплинуть, а також дозволять працювати світовій торгівлі», — сказав посол Джим О'Брайєн, який очолює Управління з координації санкцій Держдепартаменту.

Експерти кажуть, що світова економіка настільки переплетена, що санкції мають бути обмежені, щоб уникнути підвищення цін на і без того нестабільному ринку. Крім того, санкції США не існують у вакуумі; заборони Європейського Союзу та Великобританії призводять до заплутаних торгових правил, які можуть збивати з пантелику покупців, продавців та політиків.

Наприклад, адміністрація Байдена та ЄС опублікували окремі списки російських компаній, які не можуть отримувати експорт, але принаймні одна з цих компаній, яка постачає російським військовим метал для виготовлення винищувачів, досі працює.

Тоді як деякі американські імпортери шукають альтернативні матеріали в інших місцях, інші кажуть, що у них немає вибору.

Транспортні контейнери з російськими товарами — крупи, взуття для важкої атлетики, обладнання для майнінгу криптовалют і навіть подушки — прибувають у США майже щодня.

Розбивка товарів, що імпортуються з росії, показує, що деякі товари явно легальні і навіть заохочуються адміністрацією Байдена, наприклад, понад 100 партій добрив.

Заборонені продукти, такі як російська нафта і газ, продовжували надходити в порти США ще довго після оголошення санкцій через періоди «згортання», що дозволяло компаніям виконувати існуючі контракти.

У деяких випадках походження продукції, що відвантажується з російських портів, важко визначити. Енергетичні компанії США продовжують імпортувати нафту з Казахстану через російські порти, хоча ця нафта іноді поєднується з російським паливом, йдеться у повідомленні.